Tarif

Musu hazırlayın. Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin. Şeker ve yumurtaları köpük hâline gelinceye kadar çırpın. Yoğurt ve vanilya tohumlarını ekleyin. Yalancı iğde suyunu tencerede ılıtın. Jelatin yapraklarını ekleyip erimeye bırakın. Karışımın soğuması için bekleyin ve sonra köpükle karıştırın. Bardaklara dökün ve buzdolabında sertleşmeye bırakın. Bu sırada sosu hazırlayın.

Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin. Mangoyu püre hâline getirin ve yalancı iğde suyuyla karıştırıp homojen bir karışım elde edin. Jelatin yapraklarını sıkarak fazla suyunu alın. Yalancı iğde suyunu ve mango karışımını ısıtın. Şeker ve jelatin yapraklarını ekleyin. Jelatini erimeye bırakın. Soğutun ve sertleşen musun üzerine kaşıkla koyun. 

Malzemeler

Mus:

  • 100 mililitre yalancı iğde suyu
  • 100 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram yoğurt
  • 1 adet vanilya çubuğunun tohumları
  • 3 adet jelatin yaprağı

Sos için:

  • 200 mililitre yalancı iğde suyu
  • 1 yarım mango
  • 4 yemek kaşığı kadar şeker
  • 3 adet jelatin yaprağı

Benzer Tarifler