Yalancı Patlıcanlı Lazanya

Yalancı Patlıcanlı Lazanya

Tarif

Sarımsaklı tatlı domates sosu, adaçayı ve limon, peynir ve çıtır badem

İçinde 250 ml su olan sığ bir güveç tavasını orta ateşe koyun. Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün ve tavaya yerleştirin. Soğanları soyun, dörde bölün ve ekleyin. Ardından üstünü bir kapakla kapatın ve 20 dakika pişirin. Bu sırada sarımsağı soyup ince ince dilimleyin ve adaçayı yapraklarını koparın. Fırını önden 200ºC’ye ısıtın.

Kapağı kaldırın ve suyun çoğu çektikten sonra ortasına bir kuyu açın. 3 yemek kaşığı yağ, sarımsak, pul biber ve adaçayı yapraklarının çoğunu ekleyin, ardından limon kabuğunu rendeleyin. Altın rengini alınca domatesleri ezerek ekleyin. 2 konserve kadar su ekleyin ve ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirin.

Tavayı ocaktan alın, peynirleri rendeleyin, ardından deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin. Lazanya hamurunu koparın ve her tarafının kaplanması ve ayrışmaları için iyice karıştırın. Ardından bir üst tabaka oluşturmak için hamurların bazılarını yukarı çekin. Bademleri iyice ezin ve kalan adaçayı yapraklarını yağla ovalayın, ardından hepsini üzerine serpin. Bir kaşığın arkasını kullanarak girinti ve çıkıntılar oluşturun. 25 dakika ya da altın rengi olup fokurdayana kadar pişirin.

Bu yemeği balzamik sirkeli büyük gevrek bir yeşil salata ile servis edilmesini seviyorum.

İpucu
Kızlarımın iki tanesinin glüten intoleransı var. Bu yüzden bunu sık sık glütensiz makarna kullanarak fırında makarnaya dönüştürüyorum. Herhangi bir makarna çeşidini kullanmaktan çekinmeyin. Sadece eklemeden önce yarı kaynatmayı unutmayın.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Ara sıra
Kalori: 463
Yağ: 22.9 gr
Doymuş yağ: 7.5 gr
Protein: 20.1 gr
Karbonhidrat: 48.4 gr
Şekerler: 16.3 gr
Tuz: 0.6 gr
Lif: 5.7 gr

 

Malzemeler

Benzer Tarifler