Yalancı Pizette

Yalancı Pizette
Yayınlandığı Program: Silvia ile İtalyan Gibi Pişir Yayın tarihleri: Perşembe 20 Şubat saat 14:45 | Cuma 21 Şubat saat 09:40

Tarif

Fırınınızı önden 200 C’ye, turboluysa 180 C’ye ısıtın.

Sarımsak ve yabani mercanköşkü zeytinyağında kızartarak marinara sosunuzu yapın. Domates püresi ve suyu ekleyin, tuz ile çeşnilendirin ve 10-15 dakika pişirin. Bir kenara koyun.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Yarım ekmekleri suyla nemlendirin, fazlalığı sıkın ve avucunuzunla düzleştirin.

Ekmekleri tepsiye yerleştirin. İlk 4 parçanın üstüne bebek roma domatesleri (veya konserve soyulmuş domatesleri) ve biraz sularından koyun. Diğerlerine ise marinara sosu sürün. 2 üst ekmeği kapari, hamsi, biraz tuz ve zeytinyağı ile, diğer 2 ekmeği dörde bölünmüş 1-2 enginar kalbi, biraz mortadella veya jambon, tuz ve zeytinyağı ile süsleyin. Diğer 2 ekmeğin her birine iki karides, tuz ve zeytinyağı,  diğer 2 ekmeğe çiçekli bebek kabak ve ançüez koyun. Son 2 ekmeği ise n’duja ve çekirdeksiz zeytin ve az tuz ve zeytinyağı ile süsleyin.

15 dakika pişirin, sonra enginar ve mortadella ve ançüez ve kaparili olanlara birkaç bocconcini peyniri ve ‘nduja ve zeytin olanlara ise biraz ricotta peyniri ekleyin.

5-6 dakika veya peynir eriyip, üst kısmı altın rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkarın, her dilime biraz zeytinyağı dökerek ve üstüne fesleğen yaprakları veya kekik koyarak süsleyin. Bebek kabak ve ançüez olanların üzerine ise biraz tuzlu ricotta rendeleyin.

Malzemeler

Marinara sosu

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • tuz
  • bir kaç dal yabani mercanköşk
  • 500 ml domates püresi
  • 200 ml su

Pizzette için

  • 5 adet yuvarlak ekmek, ortadan ikiye kesilmiş
  • 200 ml Bebek Roma domatesleri veya soyulmuş konserve domates
  • bir kaç ançüez
  • üzerinde çiçekleri olan bir kaç bebek kabak, ortadan ikiye kesilmiş
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • bir kaç yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
  • 4-5 bardak bocconcini peyniri
  • bir kaç tatlı kaşığı acı n’duja
  • 2-3 enginar kalbi, ikiye veya dörde bölünmüş
  • bir kaç tütsülenmiş jambon veya mortadella salamı
  • 4 adet soyulmuş ve ayıklanmış karides
  • 1/2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 6-7 bocconcini peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı taze ricotta peyniri
  • rendelenmiş tuzlu ricotta (veya pecorino peyniri)
  • tuz ve karabiber
  • fesleğen yaprakları

Benzer Tarifler