Tarif

Hazırlanışı:

Soğanları soyup halka halka doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsağı kızartıp soğanları ekleyin. Soğanlar tamamen yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Soğanları kuruyup soğumaya bırakın.

Milföy hamuru yapraklarını bir araya getirin ve 22 x 22 santim ebadında kareler olacak şekilde açın. Kenarlarını katlayın.

Kabağı ince ince dilimleyin ve iki tarafını da iyice ızgarada pişirin.

Hamuru soğumuş soğan, ızgara kabak, dilimlenmiş kırlangıç ve hamsi dilimleriyle örtün ve Frenk soğanı serpin. “Pissaladière” dediğimiz yalancı pizzayı fırında 180 derecede 20 dakika boyunca pişirin.

Pissaladière’i fırından çıkartın ve yapraklı ve yabani marulla servis edin.

Malzemeler

Tabanı için

  • 5 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 parça tereyağı
  • 4 yaprak milföy hamuru

Tepe süslemesi için

  • 150 gram siyah zeytin
  • 1 adet kabak
  • 2 parça kırlangıç balığı eti veya 6 parça tekir balığı
  • 5 parça hamsi eti
  • 1 demet doğranmış Frenk soğanı

Garnitür için

  • 1 miktar ayıklanmış ve yıkanmış meşe yapraklı marul
  • 1 miktar ayıklanmış ve yıkanmış yabani marul

Benzer Tarifler