Yapışkan Toffee Soslu Kek

Yapışkan Toffee Soslu Kek

Hazırlanış

Hazırlık:

Hurma püresi:


Hurmaları doğrayın ve suya koyup kaynatın. Yumuşayana kadar 10 dakika pişirin. El blenderiyle hurmaları püre yapın. Kek karışımı:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Şekerli su hazırlamak için suyu kaynatın ve şekeri ekleyin. Tereyağı, şeker ve vanilyalı şekeri yumuşayana kadar karıştırın, yumurtaları tek tek katın. Cevizi parçalayın, şekerli su ve tuzla birlikte tereyağı karışımına koyun. Unu, kabartma tozunu ve hurma püresini tereyağı karışımına ekleyin. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp içine biraz un serpin. Kek karışımını kalıba dökün ve keki üstü kızarana kadar fırında 45 dakika pişirin. Toffee sosu:

Sos tenceresinde şekeri yavaş yavaş karamelize edin. Kremayı kaynatın ve hazır kahveyi ekleyin. Karamelin üstüne kremayı dökün ve karamel eriyene kadar pişirin. Tereyağı katıp sosu bir kaba alın. Keki kalıptan çıkarın

Malzemeler

Hurma püresi için:

  • 250 gram çekirdeksiz kuru hurma
  • 400 mililitre su

Kek karışımı için:

  • 25 mililitre su
  • 50 gram şeker
  • 90 gram tereyağı
  • 275 gram esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilyalı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 60 gram ceviz
  • 1 tutam tuz
  • 300 gram un
  • 7 gram kabartma tozu

Toffee sosu için:

  • 150 gram şeker
  • 100 mililitre krema
  • 1 yemek kaşığı kahve
  • 50 gram tereyağı

Benzer Tarifler