Yapışkan Yerli Meyve ve Otlu Kızarmış Hellim

Yapışkan Yerli Meyve ve Otlu Kızarmış Hellim

Tarif

Zeytinyağlı tavayı orta ateşte önden ısıtın.

Hellimi 2cm kalınlığında dilimleyin. Hellimi tavaya koyun ve iki tarafını 1-2 dakika pişirin. Gözünüz üzerinde olsun ve altın rengine ulaşır ulaşmaz çevirin.

Meyveyi soyun ve büyükçe parçalara ayırın. Yarım misket limonu suyunu ve balı meyvenin üzerine sıkın ve karıştırın ki her yeri kaplansın.

Meyveyi tabağa yerleştirin ve üzerine koparılmış taze kekik yapraklarını koyun. Altın rengindeki hellimi meyvenin üstüne yerleştirin. Isıtılmış fındıkları doğrayın ve yemeğin üstüne serpin. Bıçağın ucunu kullanarak dikkatlice parmak misket limonunu yemeğin üzerine sıyırın.

Malzemeler

  • 225g iyi kalite Yunan ve Kıbrıs hellimi 
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • ½ çekirdekleri çıkarılmış paw paw meyvesi ya da şeftali, mango, muz
  • ½ misket limonu suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 ince dal kekik
  • ½ bardak fındık, tavada ısıtılmış
  • 1 parmak misket limonu, kabuğu ayrılmış 

Benzer Tarifler