Tarif

Ciğerin zarını ve sinirini temizleyin ardından ikiye bölün.

Böldüğünüz ciğeri yarım saat derin dondurucuda bekletin.

Hafif sertleşen ciğeri kesebildiğiniz kadar ince dilimlere bölün.

Keser kesmez dilimlediğiniz ciğerleri una atın. Ciğerin kanının tahtaya akmaması gerekiyor dışının çıtır olması için.

Yağı orta ısıda kızdırın ve unladığınız ciğer dilimlerini içine atın.

Yağdan alır almaz tuz ve karabiber ekleyin.

Soğanları tavada halka halka kestikten sonra kızartın.

Ciğerlerinizi maydonoz ve soğanlarla servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 250 ml ayçiçeği yağı
  • 200 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tutam kimyon

Benzer Tarifler