Yayık Altı Sulu Kızarmış Tavuk

Yayık Altı Sulu Kızarmış Tavuk
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Tavuğu bir kaseye koyun, yayık altı suyu ve büyük bir tutam tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Streç film ile üstünü örtün ve gece boyu veya en az 30 dakika soğutun. Pişirmeden önce oda ısısına getirin.
  • Pişirmeye hazır olduğunuzda 5cm yüksekliğinde yağı altı ağır bir kızartma tavasına dökün. Orta yüksek ateşe koyun ve 170c'ye kadar ısıtın ya da yağın içine atacağınız küp bir ekmek 30 saniye içinde altın rengini alana kadar.
  • Unu bir tabağa koyun ve bir tutam tuz ve karabiberle karıştırın. Tavuk parçalarını yayık altı suyundan çıkarın, ardından una batırın, her tarafının kapladığından emin olarak fazlalığı sallayarak dökün.
  • Tavuğu tek bir kat halinde kızartın (gruplar halinde yapmanız gerekebilir), her tarafı eşit derecede altın rengini alana kadar 25-30 dakika boyunca sürekli çevirin. Havlu kağıda alın ve sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

  • 4 serbest gezen tavuk budu
  • 4 serbest gezen tavuk bacağı
  • 500ml yayık altı suyu
  • tadı olmayan bir yağ, örnk: ayçiçek yağı, kızartmak için
  • 300g un
  • 1–2 tsp isli paprika
  • 1/2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1–2 tatlı kaşığı acı biber
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler