Yayınlandığı program Rudolph'un Fırını yayın tarihleri | Çarşamba 24 Nisan saat 00:10 | Çarşamba 24 Nisan saat 01:55 | Çarşamba 24 Nisan saat 05:10

Tarif

Hazırlanışı:

2 su bardağı yoğurdu, 3 çorba kaşığı süzme yoğurdu ve 2 yumurta sarısını çırpın. Süzme yoğurt sayesinde çorbanın hem kıvamı hem de lezzeti çok daha okkalı oluyor. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyip topak kalmayana kadar çırpmaya devam edin. Tencereye önceki günden kalan 2 büyük bardak pilavı ve 7 bardak, 1,8 litre suyu koyun. Su kaynayınca içinden alıp yoğurda ekleyin ve yoğurdu ılıştırın. Böylece yoğurt tencereye girince kesilmeyecektir. Ilınmış yoğurdu tencereye ekleyin. Kayanayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Bu sırada, 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp üzerine 1 avuç kuru naneyi ekleyin. Pişen çorbaya naneli yağı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 dolu çay kaşığı pul biberi ekleyince dumanı üzerinde yayla çorbanız hazır.

Malzemeler

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt

3 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt

2 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

2 büyük bardak pilav

2 çorba kaşığı tereyağı

1 avuç kuru nane

1 dolu çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Benzer Tarifler