Tarif

Puding kalıbına streç filmi serin ve üstünden biraz sarkıtın. Ekmekleri dizin. Meyveleri yıkayın ve büyük parçaları küçük parçalar hâlinde kesin. Limonu rendeleyip sıkın ve meyvelerin yarısını, şekeri ve suyu kaynatın. 1 dakika kadar pişirin. 

Bu suyun yaklaşık 50 mililitresini ayırın, kaynamış meyveleri, meyvelerin geri kalanıyla streç film serdiğiniz kalıpta karıştırın. Üstünü ekmekle örtün ve üstünde ağır bir şeyle birlikte bir tabak kapatın. Pudingi bir gece dolapta bekletin.

Pudingi ters çevirin, arzu ettiğiniz takdirde kuru ekmek dilimleri ve kalan meyve suyunu üstüne serpebilirsiniz.

Malzemeler

  • 10 dilim beyaz ekmek
  • 1250 gram karışık taneli meyve
  • 100 gram şeker
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler