Yeşil Mango, Hindistan Cevizi ve Otlu Salatalı ile Acı Biberli Çamur Yengeci

Yeşil Mango, Hindistan Cevizi ve Otlu Salatalı ile Acı Biberli Çamur Yengeci

Tarif

  • Üst kabukları yengeçlerden ayırın, ardından solungaçları çıkarın ve atın. Bir satır veya büyük keskin bir bıçak kullanarak yengeci büyük parçalara bölün.
  • Bir satır kullanarak,bir kabın üzerinde tutarak hindistan cevizini açın ve suyunu ayırın. Kabuk ile yarım hindistan cevizinin etinin arasını metal bir kaşıkla sıyırın. Kalan yarım hindistan cevizini başka bir kullanım için ayırın.
  • Yüksek ısıda az bir yağı ısıtın. Biber, soğan, zencefil, kişniş kökü, domates, hurma şekeri, limon yaprağı, demirhindi ve tatlı soya sosunu ekleyin. İyice birleşmeleri için karıştırın, sonra 5 dakika pişirin. Balık sosu ve limon suyunu ilave edin. Yengeçi ekleyin, kaplanması için sallayın, sonra 7 dakika daha veya tamamen pişene kadar pişirin. Son olarak, 60 ml (¼ bardak) ayırdığınız hindistan cevizi suyu ve sarımsak saplarını karıştırın, ardından ocaktan alın.
  • Tüm salata malzemelerini büyük bir kaseye koyun. Ayrılmış hindistan cevizi etini doğrayın ve kaseye ekleyin. Salata sosu malzemelerini bir kasede çırpın, salataya dökün ve yavaşça karıştırın. Biberli çamur yengeci ile servis edin.

Malzemeler

  • 2 bütün çamur yengeci
  • 1 genç hindistan cevizi
  • Az bitkisel yağ
  • 1 uzun kırmızı acı biber,  ince doğranmış
  • ½  kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 3 santimetrelik bir parça zencefil, soyulmuş ve jülyen doğranmış
  • ½  demet kişniş kökü
  • 30 g hurma ağacı şekeri, traşlanmış
  • 4 roma domatesi, doğranmış
  • 10 kaffir limonu yaprağı
  • 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
  • 60 ml (¼ bardak) tatlı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 lime, suyu sıkılmış
  • 1 yemek kaşığı doğranmış sarmısak sapı

Salata

  • 1 yeşil mango, soyulmuş ve jülyen doğranmış
  • ½ kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 1 salatalık, dilimlenmiş
  • 6 taze bezelye
  • 1 Nashi armutu, ince doğranmış
  • 6 liçi, soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış ve ikiye kesilmiş
  • ½ demet Tayland fesleğeni, yaprakları ayrılmış
  • ½  demet Viyetnam nanesi, yaprakları ayrılmış
  • ½ demet kişniş,  ince dalları ayrılmış

Sos

  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 lime, suyu sıkılmış
  • 5 g hurma ağacı şekeri

Benzer Tarifler