Tarif

Tereyağını tavaya koyun ve eritin. Tel şehriyeyi tereyağının içine atın ve altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Bulguru şehriyenin üzerine döküp kavurun. Et suyunu üzerlerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp demlenerek pişmeye bırakın.

Yarım soğanı iki parçaya bölüp ince ince (yarım ay) doğrayın. Sarımsakları bıçağın düz yüzüyle ezip kabuklarını çıkartın ve ince ince doğrayın. Tavaya çok az zeytinyağı koyun. Soğan ve sarımsakları ilave edin. Kavurun. Üzerine biraz tuz, biraz karabiber ekleyin ve karamelize olana kadar kavurun.

Bulgur pilavı suyunu çekince, soğan sarımsağı üzerine ekleyin. Domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyin. Önceden haşladığınız mercimeği pilavın üzerine koyun. Domates dilimlerini de pilavın üzerine dizin. Üzerine bir bez kapatıp 20 dakika dinlendirin. Servis edin.

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 4 adet farklı renklerde olgun domates
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler