Hazırlanış

Yeşil Sos

Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Salatalık ve kerevizleri, meyve sıkacağına sığabilecekleri şekilde kesin. Tüm sebzeleri sıkacaktan geçirin.

Salata

Brüksel lahanasını ve kabağı keskin bir bıçakla ince bir şekilde kesin. Zeytin yağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırdıktan sonra dilimlenmiş sebzeleri ve badem içlerini ekleyin. Trüf yağı ve kaşar peyniri ya da parmesan peynirini ekleyip, pilavınızı yapana kadar marine olmasını bekleyin.

Pilav

Soğan ve sarımsağı ince biçimde kesin. Zeytinyağınızı döktüğünüz bir tavada orta ateşte 5 dakika kadar soteleyin. Pişmesine ama renk değiştirmemesine dikkat edin. Üzerine pirinci de ekleyip birkaç dakika boyunca, pirinç yarı saydam bir hal alana kadar pişirin. Sebze ya da tavuk suyunuzu eklemeye başlayın. İlk etapta yarısını (150ml) döküp tüm su emilene kadar pişirmeye devam edin. S

Malzemeler

Yeşil Sos için

  • 500 gr salatalık
  • 200 gr ıspanak
  • 150 gr kereviz
  • 100 gr Brüksel lahanası
  • 100 gr kabak

Salata için

  • 200 gr Brüksel lahanası
  • 150 gr kabak
  • 1 adet kabukları doğranmış limon
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 30 ml zeytinyağı
  • 50 gr kaşar peyniri ya da parmesan peyniri
  • 50 gr dilimlenmiş badem içi
  • 5 ml trüf yağı

Pilav için

  • 30 ml zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gr pirinç
  • 300 ml yeşil sos
  • 300 ml sebze ya da tavuk suyu
  • 5 gr tuz
  • 100 gr kaşar peyniri ya da parmesan peyniri
  • 1 adet limon ya da lime suyu

Ek

  • 100 gr lor peyniri
  • 4 adet bıldırcın yumurtası

Benzer Tarifler