İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Yeşil Sebzeli ve Peynirli Pilav

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Yeşil Sos

    Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Salatalık ve kerevizleri, meyve sıkacağına sığabilecekleri şekilde kesin. Tüm sebzeleri sıkacaktan geçirin.
  2. Prev2/3Next

    Salata

    Brüksel lahanasını ve kabağı keskin bir bıçakla ince bir şekilde kesin. Zeytin yağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırdıktan sonra dilimlenmiş sebzeleri ve badem içlerini ekleyin. Trüf yağı ve kaşar peyniri ya da parmesan peynirini ekleyip, pilavınızı yapana kadar marine olmasını bekleyin.

  3. Prev3/3Next

    Pilav

    Soğan ve sarımsağı ince biçimde kesin. Zeytinyağınızı döktüğünüz bir tavada orta ateşte 5 dakika kadar soteleyin. Pişmesine ama renk değiştirmemesine dikkat edin. Üzerine pirinci de ekleyip birkaç dakika boyunca, pirinç yarı saydam bir hal alana kadar pişirin. Sebze ya da tavuk suyunuzu eklemeye başlayın. İlk etapta yarısını (150ml) döküp tüm su emilene kadar pişirmeye devam edin. Su çekildikten sonar kalanı da dökün ve pişirmeye devam edin. Son olarak yeşil juice’u da ilave edin ve yemeğiniz hazır olana kadar pişirmeye devam edin. Bu işlem kulandığınız pirincin türüne göre değişebilmekle birlikte 20 dakika kadar sürecektir. Tuz ve limon suyunu ilave ettikten sonra kaşar peyniri ya da parmesan peynirini de ilave edin ve iyice karıştırın. Bıldırcın yumurtalarınızı kaynar suda 3 dakika kadar pişirin. Pilavınızı salatayla servis edin. Tabağınızı lor peyniri, bıldırcın yumurtası ve küçük yeşilliklerle de süsleyebilirsiniz.

Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain