Tarif

Tencereyi ocağa koyup üzerine makarnayı daha kolay süzebilmek için süzgeç oturtun ve içine süzgeci de içine alacak derinlikte su doldurup kaynamaya bırakın.

Su kaynadığı zaman makarnayı içine atıp haşlayın.

Derin bir kabın içine sapları ayıklanmış yaklaşık iki avuç kadar roka, birer avuç kadar da dereotu ve fesleğeni koyun.

Parmesan peynirinden ne çok kalın ne de çok ince 5 dilim kesin, dilimleri de birkaç parçaya bölüp kaptaki yeşilliklere ilave edin. Üzerlerine ½ çay bardağı kadar zeytinyağı dökün ve tüm malzemeyi el blenderı yardımıyla püre oluncaya dek çekin.

Kabağı uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç çekirdekli kısmını, tatlı kaşığının ucuyla sıyırarak çıkartın. Kabağı ince ince dilimleyin.

Wok tavayı ocağa koyup içine zeytinyağı dökün ve tava ısınınca kabakları ekleyip pişirmeye başlayın.

Sarımsakları bıçağın düz yüzüyle ezip kabuklarını soyun ve incecik doğrayıp pişmekte olan kabağa ilave edip beraberce pişirmeye devam edin. Fesleğen yapraklarını da elinizde ufalayıp ekleyin.

Antep fıstıklarını doğrayıp yarısını kabağın içine ilave edin.

Haşlanan makarnayı süzgeçle alıp kabakların bulunduğu tavanın içine dökün, makarnanın pişme suyundan 1 kepçe kadar ekleyin. Hazırladığınız ezmeden de koyup makarna tüm sosla harmanlanıncaya ve suyunu çekinceye dek karıştırarak pişirmeye devam edin.

Makarna sosuyla harmanlanınca, servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine geri kalan antep fıstığını koyun. Rendenin ince kısmıyla limon kabuğu rendeleyip kaşar lorunu serpin ve servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü su
  • 5 top taglietelle makarna
  • 1 adet kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal fesleğen
  • 1 tutam karabiber
  • 0.5 su bardağı Antep fıstığı içi

Pesto için:

  • 2 avuç roka
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç fesleğen
  • 5 dilim parmesan peyniri
  • 0.5 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı kaşar loru

Benzer Tarifler