İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Yeşil Soslu Spagetti

Oylama 0/5

Tencereyi ocağa koyup üzerine makarnayı daha kolay süzebilmek için süzgeç oturtun ve içine süzgeci de içine alacak derinlikte su doldurup kaynamaya bırakın.

Su kaynadığı zaman makarnayı içine atıp haşlayın.

Derin bir kabın içine sapları ayıklanmış yaklaşık iki avuç kadar roka, birer avuç kadar da dereotu ve fesleğeni koyun.

Parmesan peynirinden ne çok kalın ne de çok ince 5 dilim kesin, dilimleri de birkaç parçaya bölüp kaptaki yeşilliklere ilave edin. Üzerlerine ½ çay bardağı kadar zeytinyağı dökün ve tüm malzemeyi el blenderı yardımıyla püre oluncaya dek çekin.

Kabağı uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç çekirdekli kısmını, tatlı kaşığının ucuyla sıyırarak çıkartın. Kabağı ince ince dilimleyin.

Wok tavayı ocağa koyup içine zeytinyağı dökün ve tava ısınınca kabakları ekleyip pişirmeye başlayın.

Sarımsakları bıçağın düz yüzüyle ezip kabuklarını soyun ve incecik doğrayıp pişmekte olan kabağa ilave edip beraberce pişirmeye devam edin. Fesleğen yapraklarını da elinizde ufalayıp ekleyin.

Antep fıstıklarını doğrayıp yarısını kabağın içine ilave edin.

Haşlanan makarnayı süzgeçle alıp kabakların bulunduğu tavanın içine dökün, makarnanın pişme suyundan 1 kepçe kadar ekleyin. Hazırladığınız ezmeden de koyup makarna tüm sosla harmanlanıncaya ve suyunu çekinceye dek karıştırarak pişirmeye devam edin.

Makarna sosuyla harmanlanınca, servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine geri kalan antep fıstığını koyun. Rendenin ince kısmıyla limon kabuğu rendeleyip kaşar lorunu serpin ve servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Hazer Amani