Yeşillikli Peynirli Makarna

Yeşillikli Peynirli Makarna

Tarif

Pırasa, brokoli ve ıspanak, kavrulmuş badem

Fırını önden 180ºC’ye ısıtın. Pırasayı temizleyin, ikiye bölün ve yıkayın. Sarımsağı soyun, ardından çiçeklerini sonraya saklayarak brokoli saplarıyla birlikte ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş sebzeyi orta ateşte tereyağlı büyük bir güveç tavasına koyun, ardından kekik yapraklarını sapından ayırın ve 15 dakika veya yumuşayana kadar düzenli olarak karıştırarak pişirin. Unu ekleyin ve karıştırın, ardından sütü yavaşça ekleyin, ardından düzenli olarak karıştırarak 10 dakika veya koyulaşana kadar pişirin. Bu arada, büyük bir tencere kaynayan tuzlu suda makarnayı 5 dakika pişirin, ardından süzün.

Parmesan ve çedar peynirinin çoğunu sosun içine rendeleyin ve iyice karıştırın. Bir karıştırıcıya dökün, ıspanağı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Parça parça çalışmanız gerekebilir. Deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin, ardından makarna ve brokoli çiçeklerini ekleyin ve karıştırın, gerekirse biraz sütle sulandırın. 25 x 35cm'lik bir fırın tepsisine aktarın, kalan çedarı rendeleyin ve bademleri üzerine serpin. 30 dakika ya da altın rengi olana kadar pişirin.

İpucu
Ispanak yerine her türlü taze veya donmuş yeşillik kullanabilirsiniz. Sert sapları atın.  Ayrıca bazen fazladan çıtırtı katmak için en üste ekmek kırıntıları ekliyorum. Çok lezzetli!

Vejetaryen opsiyon için: Parmesan peynirini vejeteryan sert bir peynirle değiştirin.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Ara sıra
Kalori: 619
Yağ: 25.1 gr
Doymuş yağ: 12.4 gr
Protein: 29 gr
Karbonhidrat: 75.1 gr
Şeker: 12 gr
Tuz: 0.9 gr
Lif: 6.4 gr

Malzemeler

  • 1 büyük pırasa
  • 3 diş sarımsak
  • 400 gr mor filizlenen veya yumuşak saplı brokoli
  • 40 gr tuzsuz tereyağı
  • bir demet taze kekik (15 gr)
  • 2 yemek kaşığı sade un
  • 1 litre yarım yağlı süt
  • 450 gr makarna
  • 30 gr Parmesan peyniri
  • 150 gr olgun çedar peyniri
  • 100 gr bebek ıspanak
  • 50 gr file badem

Benzer Tarifler