Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazar 20 Eylül saat 12:30 | Pazar 20 Eylül saat 19:25

Tarif

Süt bir tencere veya gastronom küvetine alınarak kaynama noktasına gelmeden köpürtülür.

Bir kasenin içinde yoğurt mayası ılımış olan süt ile ılıştırıp açılarak süte karıştırılır.Bu aşamada sütün sıcaklığı önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar.

Sıvı ve tatlımsı bir yoğurt elde edilmek istenirse 38-42 derecelerde yoğurt mayalanır. Daha katı ve Türk yoğurdu dediğimiz daha ekşimsi bir yoğurt elde edilmek istenirse 43-45 derecelerde ortam koşullarına bağlı 4-6 saat dışarıda üzerine bir şey sarılarak, daha sonra yine 4-6 saat dolapta bekletilerek yoğurt mayalandırılır. Yenmek için hazır.

Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 20 gram yoğurt mayası

Benzer Tarifler