Yoğurtlu, Böğürtlenli ve Zeytinyağlı Kek

Yoğurtlu, Böğürtlenli ve Zeytinyağlı Kek
Yayınlandığı Program: Silvia ile İtalyan Gibi Pişir Yayın tarihleri: Perşembe 20 Şubat saat 14:45 | Cuma 21 Şubat saat 09:40

Tarif

Fırını önceden 180 C’ye (turbo ise 160 C) ısıtın. Pişirme kağıdını 28x13 cm’lik bir baton kek kalıbına yayın. Bir kasede şeker ve yumurtayı kabarana kadar çırpın. Yoğurt, yağ, un ve kabartma tozu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyin ve karıştırın. Böğürtlenin 3/4'ünü hamurun içine katın. Hamuru kalıbın içine dökün. Geri kalan meyveleri ve file bademi üstüne ekleyin. Keki 40-45 dakika veya soluk altın rengini alıp kabarana ve ortasına yerleştirilen şiş temiz çıkana kadar pişirin. Önce kalıbın içinde sonrada tel bir raf üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Olduğu gibi veya üzerine pudra şekeri serperek ve bir top yoğurt veya bir kaşık gelato ile servis edin.

Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı veya 150gr şeker
  • 3 yumurta
  • 1 vanilya çubuğunun çekirdekleri veya vanilya ezmesi
  • 5 yemek kaşığı veya 125gr süzme yoğurt
  • 5 yemek kaşığı veya ¼ bardak zeytinyağı
  • 17 yemek kaşığı veya 230gr un
  • 1-1/2 yemek kaşığı veya 16gr kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket böğürtlen
  • 2-3 yemek kaşığı file badem

Benzer Tarifler