Tarif

Tavuk butlarını güzelce temizleyin ve orta boy parçalara kesin. Bir kase içerisinde tatlı chili sos ve ince doğranmış acı biberi, ince doğranmış sarımsağı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Tavukları sosla güzelce karıştırın üzerine doğranmış taze kekiği ekleyin. Tavukları eliniz ile ufaladığınız mısır gevreğine batırın ve bir sote tavasında kızartın. Son olarak taze frenk soğanı ve taze soğanın yeşilini doğrayıp üzerine ekleyin.

Bir kase içinde yoğurdu ve limon suyunu karıştırın. Servis tabağına önce endivyen yeşilliklerini ekleyin ve üzerine yoğurdu ekleyin. Son olarak tavukları ekleyip sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kemiksiz tavuk budu
  • 2 adet acı yeşil paprika biberi
  • 3 yemek kaşığı tatlı çili sos
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı beyaz toz şeker
  • 1 yarım demet taze kekik
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 2 adet taze soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 demet endivyen yeşilliği

Benzer Tarifler