Tarif

Tahini ve pekmezi derince bir kasenin içine döküp karıştırın.

Karışımın içine kakaoyu ekleyip içinde topak kalmayana kadar karıştırmayı sürdürün.

Fındık, badem ve leblebiyi bir bezin üzerine döküp bezi bohça gibi kapatın. Sert bir zemine vurarak kuruyemişleri, mutfak robotunun bıçaklarına zarar vermemesi için, ufalayın. Bu işlemi dilerseniz havanda da yapabilirsiniz.

Ufalanan kuruyemişleri mutfak robotunun içine koyup iyice toz oluncaya kadar çekin.

Kuruyemiş tozunun bir kısmını kontrollü bir şekilde tahin pekmezin içine ekleyip karıştırın. Hepsini bir anda eklemeyin. Karışım çok katı bir hale gelebilir. Karışımın sürülebilir bir kıvamda olması gerekmektedir.

Karışımın içine tarçın çubuğunu rendeleyin. Dilerseniz toz tarçın da kullanabilirsiniz. Toz antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın.

Yufkanın bir tanesini düz bir zemine serin. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp tekrar açarak, tam yarısını belirlemek için, orta kısmında bir çizgi yaratın.

Tahin pekmez karışımından fırçayla yufkanın yarısına, yufkayı yırtmadan dağıtarak sürün. Yufkayı tekrar ikiye katlayarak, boş kısmını tahinli karışım sürülmüş kısmın üzerine kapatın. Yufkanın üst kısmına da tahinli karışımdan sürün.

Bu yufkanın yanına ikinciyi yufkayı serin ve yarısını tahinli karışım sürülmüş yufkanın üzerine kapatın. Böylece 3. kat yaratmış olacaksınız. 3. Katın üstüne de karışımdan sürüp yine boş kalan kısmı üzerine katlayarak kapatın. Elinizle yapışması için hafifçe bastırın.

Son 4. Katın ortasına, yanlarına taşmayacak şekilde şerit gibi tahinli karışımdan sürün ve yufkanın boş kısmını rulo yapar gibi katlayın. Tekrar açıp izli yerlerinden yufkayı 3-4 adet uzun şeride kesin. Şeritleri örgü yapar gibi bükün.

Bükülmüş tahinli yufka şeritlerinin, eğer varsa, fazlalık tahin pekmez sürülmemiş kısımlarını kesip alın. Şeritleri 3-4 parçaya kesin.

Tavaya hafif derince olacak şekilde zeytinyağı döküp ısıtın.

Yağ iyice ısınınca tahin pekmezli yufkaları yağda altın sarısı oluncaya kadar kızartın.  

Kızaran yufkaları fazla yağının süzülmesi için havlu peçete serili bir tabağa çıkartın.

Yufkalar hala sıcakken üzerlerine esmer şeker serpiştirin.

Yufka tatlısını servis tabağına yerleştirin. Üstüne pudra şekeri ve toz antep fıstığı serpiştirip servis edin.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı leblebi
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 tutam toz Antep fıstığı
  • 2 adet yufka
  • 1 miktar esmer şeker
  • 1 miktar pudra şekeri
  • 1 tutam toz Antep fıstığı
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler