Tarif

Kıymayı bir kaseye koyun ve üzerine galeta unu, Antep fıstığı ve soğanı ekleyin; kimyon, kuru kekik, sumak, karabiber ve tuz ilave edin. Üzerine yumurtayı da kırın. Hepsini birbirine harmanlamak için elinizle iyice yoğurun.

Sosu hazırlamak için kapya biberlerin sap kısımlarını ve varsa çekirdeklerini temizleyip ikiye bölün. Kabaca dilimleyin. Mutfak robotunun içine koyun.

Üzerine süzme yoğurdu, nar ekşisini ve balı ekleyin. Karabiber ve tuz da ekleyip zeytinyağı ilave edin. Hepsi püre oluncaya kadar robotta çekin.

Tavaya zeytinyağı döküp ısıtın.

İyice yoğrulan köfte harcından parçalar alıp avuç büyüklüğünde büyük köfteler yapın.

Köfteleri ısınan tavaya koyup çok fazla olmayacak şekilde pişirin. Şişmesini önlemek için ara ara üzerlerine bastırın. Pişen köfteleri bir kabın içine koyun. Tavayı yıkamayın.

Yufkaları ayrı ayrı düz bir zeminin üzerine ikiye katlanmış şekilde (çift kat) serin.

Pişen köftelerden birini yufkanın üzerine kenarlardan köfteyi örtecek kadar boşluk bırakarak koyun. Yufkayı kesin ve köftenin etrafını bohça katlar gibi (zarf biçiminde) katlayarak kapatın.

Diğer köfteler içinde aynı işlemi uygulayın. (1 yufka ancak 2 adet köfteyi kaplayacaktır.)

Yufkaya sarılmış köfteleri, katlama yerleri tavanın zeminine gelecek şekilde köfteleri pişirdiğiniz tavaya koyup az yağda pişirin. Her iki yüzünün de pişmesi için ters yüz edin.

Servis edeceğiniz tabağa hazırladığınız sostan gezdirin. Pişen yufkalı köfteleri ortadan ikiye kesip tabağa yerleştirin. Sostan köftelerin üzerine de gezdirin. Maydanoz yapraklarını ayıklayıp tabağı yapraklarla süsleyin. Yanına çeri domates koyarak servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kuzu kıyması
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kuru kekik
  • 1 tutam sumak
  • 1 adet yumurta
  • 5 dal maydanoz
  • 2 adet çeri domates
  • 1 tutam tuz

Sos için:

  • 2 adet kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler