İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Yufkalı Turta

Oylama 0/5

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Orta kata koyacağınız muffin veya cupcake kalıbını iyice yağlayın.

Yufkayı kareler hâlinde, muffin kalıplarına sığacak, hatta biraz da yanlardan taşacak şekilde kesin. Her yufka dilimine, fırında yanmasınlar diye fırçayla bolca eritilmiş tereyağı sürün, bir boşluğa bir dilim yufka sıkıştırın, sonra bunun üstüne bir tane daha koyun, böylece her boşluğa 3-4 yufka dilimi gelecek şekilde sekiz boşluğu doldurun.

Yufkalı kalıpları fırında 5 dakika çıtır çıtır olana kadar pişirin. Pembeleşince ve çıtır çıtır olunca fırından alıp 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

Yufkaları muffin kalıplarından çıkarıp servis tabaklarına alın. Ben çıkarırken her zaman en az bir tanesini parçalarım!

Reçeli küçük bir tencereye koyup yavaşça ısıtın.

Yoğurt, bal ve vanilyayı bir kasede karıştırın ve her bir yufka kabına bu karışımdan bol miktarda doldurun. Şimdi meyveleri küçük tartlara dağıtıp hepsini ağzına kadar meyveyle doldurun. Sıcak kayısı reçelini üstlerine sürüp şeffaf ve parlak bir tabakayla kaplayın ve servis edin. Turtanın bütün malzemelerini önceden hazırlayıp turtayı son dakikada da yapabilirsiniz.

Dilerseniz nane filiziyle süsleyebilirsiniz ya da frambuaz reçelini suyla iyice karıştırarak inceltip tabağa serpiştirebilir, böylece eski usul bir yemek zarafeti yaratabilirsiniz. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Lorraine Pascale