Tarif

Fırınınızı önceden 190 dereceye ısıtın.
Yumuşak tereyağı ve iki tür şekeri de, kabarana kadar karıştırın.

Vanilya çubuğunu kesin ve içini çıkartın. Yumurtaları ve vanilya çekirdeklerini ekleyip 2 dakika kadar daha karıştırın.

Bir kapta un, yulaf ezmesi, kabartma tozu, tarçın ve tuzu, çırpma aletiyle çırpın.

Un karışımını ekleyip pürüzsüz kovamdaki sulu hamur harcına dökün. Pikan cevizlerini doğrayıp ekleyin.

Hamur harcından bir dondurma kaşığı yardımıyla 24 küçük top yapın ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Kurabiyeleri 10 dakika kadar pişirin.

Malzemeler

  • 60 gram tereyağı
  • 100 gram şeker
  • 100 gram esmer ince toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 120 gram un
  • 130 gram yulaf ezmesi
  • 4 gram kabartma tozu
  • 4 gram tarçın
  • 6 gram tuz
  • 75 gram ince dilimlenmiş pikan cevizi

Benzer Tarifler