Yulaflı Kek

Yulaflı Kek
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Yarım su bardağı yulaf ezmesini yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yayın ve açık altın rengi olana ve güzel kokular gelene kadar, 8-10 dakika kavurun. Soğutun, ardından bir mutfak robotuna aktarın. Un kıvamına gelene kadar öğütün. Un, şeker, iri çekilmiş tuz ve karabiberi ekleyin. Hepsi birleşene kadar çekin. Tereyağını ekleyin ve karışım kaba una benzeyene kadar, yaklaşık 10 saniye çekin. 3 çorba kaşığı soğuk su ekleyin ve hamur birleşene kadar karıştırın. Gerekirse bir çorba kaşığı daha ilave edebilirsiniz.

Hamuru bir parça streç film üzerine alın. Dikdörtgen şekli verin ve streç filme sarın. 45 dakika soğutun. Soğutulmuş hamuru bir pişirme kağıdına aktarın. Kalan yarım su bardağı yulafı üzerine serpin ve 25 x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Oluklu bir hamur kesici kullanarak, otuz iki adet 5 x 2,5 cm’lik dikdörtgen şekil kesin. Yaprak deniz tuzu serpin. Hamur yumuşarsa 15 dakika soğutun.

Pişirme kağıdı serili iki fırın tepsisine kekleri bir kaç cm aralıklarla yerleştirin. Altın rengi olana kadar 28-30 dakika pişirin. Soğutmak için tel bir ızgaraya aktarın.

 

 

Malzemeler

32 Adet yulaflı kek için;

3/4 su bardağı yulaf ezmesi

1 ½ su bardağı çok amaçlı un

¾ su bardağı açık kahverengi şeker

¾ tatlı kaşığı iri çekilmiş tuz

½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

¾ su bardağı (1 ½ kalıp) soğuk tuzsuz tereyağı, küp küp kesilmiş

3-4 çorba kaşığı soğuk su

Serpmek için yaprak deniz tuzu

Benzer Tarifler