Tarif

2 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.

Salata sosunu yapmak için mutfak robotuna kabuğu soyulmuş sarımsağı koyun.

Katı haşlanmış yumurtaları ikiye kesip içlerinden sarılarını çıkartın ve mutfak robotunun içine ekleyin. Beyaz kısımlarını salatada kullanmak üzere kenarda bekletin.

Robotun içine 1 adet çiğ yumurtayı da kırıp ekleyin. Frambuazları, kapariyi, taze fesleğen yapraklarını ekleyip üzerlerine misket limonunun (lime) suyunu sıkın. Balsamik sirke ve sızma zeytinyağını da ekledikten sonra mutfak robotunda hepsini çekerek iyice karışmasını sağlayın.

Salata kasesinin içine elinizle parçalayarak marulu koyun.

Üzerine soya filizlerini serpiştirin.

Çekirdeksiz siyah zeytinleri ve mısırları da üzerlerine serpiştirin. Malzemeyi hafif elinizle havalandırarak üzerine serpiştirdikleriniz alta da karışmasını sağlayın.

Kenara ayırdığınız yumurta beyazlarını ufak ufak doğrayın.

Frank maydanozlarının yaprak kısımlarını kopartıp salatanın üzerine yerleştirin.

Hazırladığınız sosu bolca olacak şekilde salatanın üzerine gezdirin.

Kesilmiş yumurta beyazlarını da salatanın üzerine serptikten sonra salatayı tekrar havalandırın.

Üzerine sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin.

Yenilebilir çiçekleri de salatanın en üstüne yerleştirip servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet göbek marul
  • 2 avuç soya filizi
  • 3 yemek kaşığı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 4 yemek kaşığı konserve mısır tanesi
  • 3 dal frank maydanozu
  • 1 paket yenilebilir çiçek
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yumurta
  • 1 yarım su bardağı frambuaz
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 5 yaprak taze fesleğen
  • 2 adet misket limonu
  • 1 yarım çay bardağı balsamik sirke
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı

Benzer Tarifler