İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Yumurta Soslu Frambuazlı Göbek Salata

Oylama 0/5

2 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.

Salata sosunu yapmak için mutfak robotuna kabuğu soyulmuş sarımsağı koyun.

Katı haşlanmış yumurtaları ikiye kesip içlerinden sarılarını çıkartın ve mutfak robotunun içine ekleyin. Beyaz kısımlarını salatada kullanmak üzere kenarda bekletin.

Robotun içine 1 adet çiğ yumurtayı da kırıp ekleyin. Frambuazları, kapariyi, taze fesleğen yapraklarını ekleyip üzerlerine misket limonunun (lime) suyunu sıkın. Balsamik sirke ve sızma zeytinyağını da ekledikten sonra mutfak robotunda hepsini çekerek iyice karışmasını sağlayın.

Salata kasesinin içine elinizle parçalayarak marulu koyun.

Üzerine soya filizlerini serpiştirin.

Çekirdeksiz siyah zeytinleri ve mısırları da üzerlerine serpiştirin. Malzemeyi hafif elinizle havalandırarak üzerine serpiştirdikleriniz alta da karışmasını sağlayın.

Kenara ayırdığınız yumurta beyazlarını ufak ufak doğrayın.

Frank maydanozlarının yaprak kısımlarını kopartıp salatanın üzerine yerleştirin.

Hazırladığınız sosu bolca olacak şekilde salatanın üzerine gezdirin.

Kesilmiş yumurta beyazlarını da salatanın üzerine serptikten sonra salatayı tekrar havalandırın.

Üzerine sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin.

Yenilebilir çiçekleri de salatanın en üstüne yerleştirip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza