Tarif

Büyük bir tencerede zeytinyağını kızdırmakla başlayın yemeğe. Zeytinyağı kızdığında, doğranmış soğanları ekleyin, soğanlar söner sönmez de sarımsakla defne yaprağını ekleyin. Ardından, domatesleri doğrayıp tavada kavurun. Çorbaya kıvam katması için domates salçasını da ekleyip tuz ve karabiber ekin. Domatesler pişip diğer malzemelerle karıştığında, kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika kaynatın.

Çorbanın hazır olmasına kısa bir süre kala, yumurtaları ekleyin (kişi başına bir yumurta). Çorba ocaktayken yumurtaları kırıp dikkatlice çorbanın içine atın. Yumurtanın, çorbanın içinde dağılmaması için bu işlemin dikkatle yapılması gerekir. Yumurtalı domates çorbasının hazır olması için 3 ila 4 dakika daha bekleyin.

Çorbayı servis edeceğiniz zaman, defne yaprağını çıkarıp tazelik katması için üstüne doğranmış kişniş yapraklarından serpiştirin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet defne yaprağı
  • 750 mililitre su
  • 4 adet yumurta
  • 1 miktar kişniş yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler