Zencefilli Biftek

Zencefilli Biftek

Tarif

Hazırlık:

  • Pirinç için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Pirinci pişirmeye başlayın:

  • Pirinci paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.

Tatlı ve ekşi salatayla devam edin:

  • Beyaz lahanayı ve kırmızılahanayı ince şeritler hâlinde kesin.
  • Salatalığı yıkayıp ince şeritler hâlinde soyun.
  • Biberin çekirdeklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
  • Hepsini bir araya getirip karıştırın.
  • 25 mililitre sirke, 25 gram şeker ve bir miktar suyu bir tencerede karıştırıp 5 dakika ısıtın.
  • Salatanın üstüne dökün ve yaklaşık 5 dakika dinlendirin.

Şimdi soteliyoruz:

  • Eti bir mutfak havlusuyla kurulayıp şeritler hâlinde kesin.
  • Sultani bezelyeleri ayıklayın.
  • Taze soğanları verev halkalar hâlinde kesin.
  • Sarımsağı soyup büyük büyük doğrayın
  • Zencefil kökünü soyup rendeleyin.
  • Wok’u yüksek ateşte ısıtıp yağ ekleyin.
  • Et ve susam tohumlarını yüksek ateşte 2 dakika soteleyip bir tabağa alın.
  • Sultani bezelyeleri yaklaşık 3 dakika soteleyin.
  • Sarımsak, zencefil ve taze soğanları atıp 1 dakika karıştırın.
  • Doğranmış eti tavaya geri koyun. Çili sosu, Hoisin sosu ve fasulye filizlerini ekleyip iyice karıştırın.

Malzemeler

 

  • 300 gram esmer pirinç
  • 400 gram biftek
  • 2 yemek kaşığı susam tohumu
  • 300 gram sultani bezelye
  • 3 adet taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 santimetrelik taze zencefil kökü
  • 2 yemek kaşığı pirinç yağı
  • 2 yemek kaşığı çili sosu
  • 2 yemek kaşığı Hoisin sosu
  • 100 gram fasulye filizi

Tatlı ve ekşi salata için

  • 1 çeyrek beyaz lahana
  • 1 çeyrek kırmızı lahana
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet çili
  • 25 mililitre sirke
  • 25 gram şeker

Benzer Tarifler