Zencefilli Biftek

Zencefilli Biftek

Hazırlanış

Hazırlık:
• Pirinç için bir tencere tuzlu su kaynatın. Pirinci pişirmeye başlayın:
• Pirinci paketin üstündeki talimatlara göre pişirin. Tatlı ve ekşi salatayla devam edin:
• Beyaz lahanayı ve kırmızılahanayı ince şeritler hâlinde kesin.
• Salatalığı yıkayıp ince şeritler hâlinde soyun.
• Biberin çekirdeklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
• Hepsini bir araya getirip karıştırın.
• 25 mililitre sirke, 25 gram şeker ve bir miktar suyu bir tencerede karıştırıp 5 dakika ısıtın.
• Salatanın üstüne dökün ve yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Şimdi soteliyoruz:
• Eti bir mutfak havlusuyla kurulayıp şeritler hâlinde kesin.
• Sultani bezelyeleri ayıklayın.
• Taze soğanları verev halkalar hâlinde kesin.
• Sarımsağı soyup büyük büyük doğrayın
• Zencefil kökünü soyup rendeleyin.
• Wok’u yüksek ateşte ısıtıp yağ ekleyin.
• Et ve susam tohumlarını y

Malzemeler

  • 300 gram esmer pirinç
  • 400 gram biftek
  • 2 yemek kaşığı susam tohumu
  • 300 gram sultani bezelye
  • 3 adet taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 santimetrelik taze zencefil kökü
  • 2 yemek kaşığı pirinç yağı
  • 2 yemek kaşığı çili sosu
  • 2 yemek kaşığı Hoisin sosu
  • 100 gram fasulye filizi

Tatlı ve ekşi salata için

  • 1 çeyrek beyaz lahana
  • 1 çeyrek kırmızı lahana
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet çili
  • 25 mililitre sirke
  • 25 gram şeker

Benzer Tarifler