İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Zencefilli Biftek

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hazırlık:
    • Pirinç için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/4Next

    Pirinci pişirmeye başlayın:
    • Pirinci paketin üstündeki talimatlara göre pişirin.
  3. Prev3/4Next

    Tatlı ve ekşi salatayla devam edin:
    • Beyaz lahanayı ve kırmızılahanayı ince şeritler hâlinde kesin.
    • Salatalığı yıkayıp ince şeritler hâlinde soyun.
    • Biberin çekirdeklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
    • Hepsini bir araya getirip karıştırın.
    • 25 mililitre sirke, 25 gram şeker ve bir miktar suyu bir tencerede karıştırıp 5 dakika ısıtın.
    • Salatanın üstüne dökün ve yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
  4. Prev4/4Next

    Şimdi soteliyoruz:
    • Eti bir mutfak havlusuyla kurulayıp şeritler hâlinde kesin.
    • Sultani bezelyeleri ayıklayın.
    • Taze soğanları verev halkalar hâlinde kesin.
    • Sarımsağı soyup büyük büyük doğrayın
    • Zencefil kökünü soyup rendeleyin.
    • Wok’u yüksek ateşte ısıtıp yağ ekleyin.
    • Et ve susam tohumlarını yüksek ateşte 2 dakika soteleyip bir tabağa alın.
    • Sultani bezelyeleri yaklaşık 3 dakika soteleyin.
    • Sarımsak, zencefil ve taze soğanları atıp 1 dakika karıştırın.
    • Doğranmış eti tavaya geri koyun. Çili sosu, Hoisin sosu ve fasulye filizlerini ekleyip iyice karıştırın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen