Tarif

Vanilya çubuğunu boydan boya kesip içini kazıyın. Tereyağını, pudra şekerini, vanilya çekirdeklerini, tuzu ve unu yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Zencefili ince ince doğrayın. Un serptiğiniz tezgahta hamuru 4 milimetre kalınlıkta açın ve kenarlarını düz olması için kesin. Sonra hamuru 4x4 santimetrelik kareler hâlinde kesin. Yumurtayı çırpın ve karelere sürün. Üstlerine zencefil koyun ve şeker serpin. Kızarana kadar fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 200 gram tereyağı
  • 140 gram pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 250 gram un
  • 180 gram zencefilli bisküvi şekerlemesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker

Benzer Tarifler