Tarif

Amasya elmalarının kabuklarını soyun çekirdekli kısmını çıkartın ve küplere doğrayın. Çilli biberi dilimleyin. 150 gr toz şekeri yapışmaz zeminli bir tavaya serpip orta ateşin üzerine koyun, erimeye bırakın. Küçük bir parça zencefilin kabuklarını bir kaşık yardımıyla soyun, birkaç ince parçaya kesin.

Şeker eriyince zencefil, elma ve çili biberleri tavaya ilave edin ve şeker her taraflarını kaplayana kadar karıştırın. Ocağı kapatın. Tereyağını ekleyin ve eriyene dek karıştırın. Tarçını rendeleyin. Bir kasenin üzerine süzgeç koyup hazırladığınız karamelli karışımı dökün. Süzülen karamelli sosu saklayın.

Lime kreması için yumurta beyazlarını kaseye koyun, içine tuzu ekleyin ve mikser yardımıyla yumurta beyazı hafif köpürene kadar çırpın. İçine çeyrek lime ın suyunu sıkın, biraz da kabuğundan rendeleyin, çırpın. 50 gr toz şekeri ilave edin ve yumurta beyazları iyice kabarana kadar çırpmayı sürdürün. Kabardıktan sonra az bir süre buzdolabında dinlendirin.

Yumurta beyazlarını dolaptan alın, çırpma işlemine devam ederek içine yavaşça kremayı ekleyin. Karışım iyice kabarıncaya kadar yüksek hızda çırpma işlemini sürdürün. (bu işlem biraz zaman alacaktır.)

Süzülen elmaların içinden zencefil parçalarını ayıklayın. Elmaları servis kaselerine eşit miktarda paylaştırın. (Çok yoğun acı tadı sevmiyorsanız zencefiller gibi chilli biberleri de servis öncesi ayıklayabilirsiniz.) Üzerlerine iyice çırpıp kabarttığınız kremalı karışımı paylaştırın. Az bir miktar lime kabuğundan rendeleyin. Renk vermesi için çok ufak bir parça chilli biber alıp mümkün olduğunca küçük kesin, kremanın üzerine serpiştirin.

En son da kenara ayırmış olduğunuz karamel sosundan üzerlerine gezdirin. Servis edin.

Malzemeler

  • 1 yarım çili biberi
  • 3 adet Amasya elması
  • 150 gram toz şeker
  • 1 küçük parça kök zencefil
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet tarçın çubuğu

Lime kreması için:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz
  • 50 gram toz şeker
  • 1 adet misket limonu
  • 2 çay bardağı krema

Benzer Tarifler