Tarif

Baharat suyunu hazırlamak için suyu tencereye koyup kaynatın. İçine defne yaprağı, maydanoz, frank soğanı ve biberiye dallarını ekleyip otlar suya rengini ve tadını verene kadar kaynatmayı sürdürün.

Havuçları önce boylamasına ikiye kesin. Ardından da dilim dilim doğrayın.

Ayrı bir tencereyi ateşe koyup ısıtın ve içine çok az zeytinyağı koyun, tuz ekleyin ve havuçları sıcak tavaya koyup karıştırarak soteleyin.

Soğanı kabaca doğrayın ve havuçlara ekleyin.

Patatesi de kabaca doğrayıp havuçlara ekleyin.

Kereviz saplarını ince doğrayın ve havuçlara ilave edin.

Bir kaşık yardımıyla zencefilin kabuklarını soyun.  İnce ince doğrayın ve pişmekte olan sebzelere ekleyip üzerlerine tuz, karabiber serpip karıştırarak sotelemeye devam edin.

Sebzeler terleyince üzerine hazırladığınız baharat suyundan sebzelerin üzerini örtecek kadar ekleyin ve sebzeleri bu suda yumuşamaya bırakın.

Metal bir kaseyi içi buz dolu bir kapta soğutun.(tereyağının elle yoğrulurken erimesini önlemek için)

Tereyağını elle ovulabilecek küçük parçalara kesin ve soğuk metal kabın içine koyun.

İçine beyaz peyniri elinizle ufalayarak ilave edin.

Frank soğanı, kereviz yaprağı ve maydanoz yapraklarını beraberce kıyın. Soğuk kaptaki tereyağı, peynirin içerisine ekleyin ve tüm malzemeyi elinizle köfte yoğurur gibi yoğurun. Harcı kocaman bir top haline getirin. Malzemenin erimemesi için kaseyi tekrar buzun içerisine koyun.

Streç filmi düz bir zemine serin ve ortasına top halindeki tereyağlı karışımı koyup streci üzerine kapatın. Strecin içinde tereyağına kalın sosis gibi şekil verin ve sıkıca streci her iki ucundan döndürerek kapatıp tereyağını erimemesi için buz dolu kabın içine koyun.

Baget ekmeğini ince dilimlere kesin.

Tenceredeki sebzeleri kontrol edin, eğer yeteri kadar yumuşamışlarsa altını kapatın.

El blenderı yardımıyla yumuşayan sebzeleri tencerenin içinde püre haline getirin. Eğer çorbayı inceltmek ve pütürlerinden tamamen arındırmak isterseniz süzgeçten geçirebilirsiniz.

Püre haline gelen karışımı tekrar ateşin üzerine koyun ve içine muskat rendeleyin. Çorba koyu kıvamlı bir çorbadır ancak siz daha akışkan olsun isterseniz hazırlanan baharat suyundan içine dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

Çorbanın içine yavaş yavaş ve karıştırarak kremayı ekleyin.

Dinlenmiş tereyağını alın ve bir parça kesin. Dilim kesilmiş baget ekmeklerin üzerine tereyağından sürün.

Çorbayı servis kasesine alın. Üzerine süslemek için biraz daha krema gezdirip, karabiber serpiştirin. Şam fıstığı ve maydanoz yaprakları ile süsleyin. Yanında tereyağlı ekmek ile servis edin.

Malzemeler

Baharat suyu için:

  • 2 litre su
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 4 dal biberiye

  • 3 adet havuç
  • 1 yarım soğan
  • 1 yarım patates
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet zencefil
  • 1 tutam müskat
  • 1 çay bardağı krema

Otlu peynirli tereyağı için:

  • 250 gram tereyağı
  • 50 gram beyaz Ezine peyniri
  • 8 adet Frenk soğanı
  • 1 avuç kereviz yaprağı
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • 1 adet baget ekmeği

Benzer Tarifler