Tarif

Dana bonfileyi çok ufak parçalar halinde doğrayın. Taze zencefili soyun ve ince ince kıyın ve soya sosu, worchestershire sos ve zeytinyağı beraber derin bir kap içerisinde karıştırın. Bu sosun içerisine doğradığınız bonfileleri ekleyin ve buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Turşuları ince ince doğrayın ve bonfile dinlendikten sonra karışımın içerisine kapari tohumu ile beraber ekleyip karıştırın. Marulu güzelce yıkayın ve birkaç yaprak servis tabağına yerleştirin. Bir kalıp yardımı ile servis tabağındaki marulun üzerine bonfileyi yerleştirin. Taze soğan yeşilini ince ince doğrayın ve karabiber ve kaya tuzu serpiştirerek servis edin.

Malzemeler

 

  • 2 adet 250 gramlık dana bonfile
  • 1 çeyrek adet zencefil
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 1 yemek kaşığı kapari tohumu
  • 8 adet salatalık turşusu
  • 6 yaprak iceberg
  • 1 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Süsleme için:

  • 1 ölçü parmesan peyniri

Benzer Tarifler