Tarif

Sarımsağı soyup doğrayın ve bir miktar soya sosu ile karabiber ekleyerek marinat hazırlayın. Tavuğu dilimleyip en az 15 dakika marinatta bekletin. Zencefili soyup ince şeritler hâlinde kesin. Soğanı ve biberleri şeritler hâlinde kesin. Mantarları ikiye bölün. Taze soğanları açılı olarak doğrayın. Kişnişi doğrayın. Turpları kesip soğuk suya yatırın. Wok’ta biraz yağ ısıtıp tavukları kahverengileşene kadar kızartın.

Zencefili ve sebzelerin geri kalanını ekleyip 30 saniye kadar çevirin. Tavuk suyunu ve istiridye sosunu ekleyip 2 dakika kadar kaynatın. Yemeği kişniş ve turpla süsleyin.

Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 1 ölçü soya sosu
  • 1 ölçü taze çekilmiş karabiber
  • 600 gram tavuk göğüs eti
  • 80 gram zencefil
  • 1 adet soğan
  • 300 gram yeşil biber
  • 300 gram kırmızı biber
  • 200 gram mantar
  • 4 adet taze soğan
  • 1 ölçü yağ
  • 50 mililitre tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1 ölçü kişniş
  • 3 adet turp

Benzer Tarifler