İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Zencefilli Tavuk

Oylama 5/5
Sarımsağı soyup doğrayın ve bir miktar soya sosu ile karabiber ekleyerek marinat hazırlayın. Tavuğu dilimleyip en az 15 dakika marinatta bekletin. Zencefili soyup ince şeritler hâlinde kesin. Soğanı ve biberleri şeritler hâlinde kesin. Mantarları ikiye bölün. Taze soğanları açılı olarak doğrayın. Kişnişi doğrayın. Turpları kesip soğuk suya yatırın. Wok’ta biraz yağ ısıtıp tavukları kahverengileşene kadar kızartın.

Zencefili ve sebzelerin geri kalanını ekleyip 30 saniye kadar çevirin. Tavuk suyunu ve istiridye sosunu ekleyip 2 dakika kadar kaynatın. Yemeği kişniş ve turpla süsleyin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen