Zencefilli Tropikal Kek

Zencefilli Tropikal Kek

Hazırlanış

Hazırlık:

Zencefilli limonlu iç harcı:


Limon kabuğunu ince ince dilimleyin. Zencefili iri parçalara bölün. Antep fıstığını blanşe edin, soğuk suda yıkayın, kurulayın ve ince ince doğrayın. Limon kabuğunu zencefille, portakal kabuğuyla, zencefil şurubuyla ve Antep fıstığıyla karıştırın. Kek hamuru:

Tereyağıyla şekeri kabarana kadar karıştırın ve yumurtaları tek tek ekleyin. Un koyun ve yumuşayana kadar karıştırın. Fırını 170 dereceye getirin. Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Kek hamurunun yarısını kek kalıbına koyun. İç harcını ekleyin ve kalan hamuru üstüne dökün. Keki kızarana kadar 1 saat 15 dakika pişirin.

Malzemeler

İç harcı için:

  • 170 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi
  • 80 gram limon kabuğu şekerlemesi
  • 100 gram küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı zencefil şurubu

Kek hamuru için:

  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 4 adet yumurta
  • 200 gram un

Benzer Tarifler