İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Zencefilli Tropikal Kek

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Hazırlık:

    Zencefilli limonlu iç harcı:


    Limon kabuğunu ince ince dilimleyin. Zencefili iri parçalara bölün. Antep fıstığını blanşe edin, soğuk suda yıkayın, kurulayın ve ince ince doğrayın. Limon kabuğunu zencefille, portakal kabuğuyla, zencefil şurubuyla ve Antep fıstığıyla karıştırın.
  2. Prev2/2Next

    Kek hamuru:

    Tereyağıyla şekeri kabarana kadar karıştırın ve yumurtaları tek tek ekleyin. Un koyun ve yumuşayana kadar karıştırın. Fırını 170 dereceye getirin. Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Kek hamurunun yarısını kek kalıbına koyun. İç harcını ekleyin ve kalan hamuru üstüne dökün. Keki kızarana kadar 1 saat 15 dakika pişirin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen