Zencefilli, Turplu ve Avokadolu Pilav

Zencefilli, Turplu ve Avokadolu Pilav

Tarif

Pirinci ve suyu kapağı sıkıca kapanan kalın tabanlı bir tencereye koyun ve kaynatın. Fokurdamaya başladığında kapağını kapatın, ateşi en kısığa getirin ve 25 dakika yavaş yavaş kaynatın. Ardından kapağı kapalı hâlde bırakarak altını kapatın ve bir 5 dakika kadar daha bu şekilde bırakın, ki bu süre zarfında pirinçler pişmiş  ama hâlâ diri  ve suyunu da çekmiş olacak.

Pilav pişerken, zencefili çok ince şeritler hâlinde soymak için bir sebze soyucu kullanın. Turpları boyutlarına göre boylamasına dört veya sekiz parçaya bölün.

Pilav piştiğinde, bir kaşıkla karıştırma kabına aktarın. Soya sosunu ve elma sirkesini kaseye ekleyin ve malzemeleri birleştirmek için bir çatalla karıştırın ve ardından aynısını doğranmış zencefil, turp ve çekirdekler için de yapın. Hepsini çatal kullanarak karıştırın ama doğranmış kişnişin birazını pilav için ayırın.

2 küçük kaseye bölün ve üzerlerine avokado ekleyin, dileğe göre gondol şeklinde dilimler veya parçalar hâlinde kesin. Her birine geri kalan kişnişi serpin ve keyifle yiyin.

ÖNDECEN HAZIRLAMA NOTU

Soğuk yemek istiyorsanız, pilavı bir gün öncesinden pişirebilirsiniz. Soğuması için geniş bir tabağa yayın. Üzerini örtün ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

 

Malzemeler

  • 150 gram kısa taneli esmer pirinç
  • 250 mililitre soğuk su
  • 6 adet turp
  • 0.5 yemek kaşığı soya sosu
  • 4 yemek kaşığı balkabağı
  • ayçiçeği
  • susam gibi karışık çekirdekler
  • 4 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
  • 1 adet küçük olgun avokado
  • 1 çay kaşığı organik elma sirkesi

Benzer Tarifler