Tarif

Bir tencereye 4 su bardağı suyu koyun. 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Üzerine zerdeye rengini verecek olan safrandan bir tutam ekleyin ve şekerli suyu tekrar karıştırın. Antep fıstığı içini iri taneler halinde doğrayın.
Önceden yıkayıp haşladığınız pirinci safranlı suyun içine ilave edin ardından doğradığınız Antep fıstıklarını katın. 1,5 yemek kaşığı nişastayı biraz su ile eritin. Erittiğiniz nişastayı zerdeye ilave edin ve karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Kıvama iyice koyulaşınca ocaktan alın. Kaplara dağıttıktan sonra üzerine kuş üzümü serpin ve soğuk servis edin.

Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam safran
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı baldo pirinç
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 ölçü kuş üzümü

Benzer Tarifler