İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Zerde

Oylama 4/5
Bir tencereye 4 su bardağı suyu koyun. 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Üzerine zerdeye rengini verecek olan safrandan bir tutam ekleyin ve şekerli suyu tekrar karıştırın. Antep fıstığı içini iri taneler halinde doğrayın.
Önceden yıkayıp haşladığınız pirinci safranlı suyun içine ilave edin ardından doğradığınız Antep fıstıklarını katın. 1,5 yemek kaşığı nişastayı biraz su ile eritin. Erittiğiniz nişastayı zerdeye ilave edin ve karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Kıvama iyice koyulaşınca ocaktan alın. Kaplara dağıttıktan sonra üzerine kuş üzümü serpin ve soğuk servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar