Tarif

Patateslerin kabuklarını soyup eşit büyüklükte parçalara kesin ve sıcak suda haşlayıp soğumaya bırakın.

Tavayı ocağa koyup içine zeytinyağı ve tuz koyun, ısıtın.

Soğanın kabuklarını soyup küçük küplere doğrayın.

Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin.

Isınan tavaya soğanları ve sarımsağı ekleyip soteleyin.

Dana Baconları küçük parçalara kesin. Soğan ve sarımsağın içine ilave edin, soteleyin. Sotelenince altını kapatıp dinlenmeye bırakın.

Haşlanmış patatesleri geniş ve çukurca bir kaba aktarın.

Üzerine yumurtayı kırın. Sotelemiş olduğunuz soğan ve baconlı karışımı üzerine ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.

İçerisine rende parmesan peynirini ilave edin. Karıştırın.

Unu da ekleyerek elinizle yoğurmaya başlayın. Patatesler iyice ezilince un eklemeye devam ederek karışımı sıkı bir hamur haline getirin. Üzerine bir miktar daha un serpiştirip bir kaşık yardımıyla tekrar karıştırın. Finalde ele yapışmaz bir kıvam elde etmelisiniz.

Ellerinizi unlayarak hamurdan parçalar alıp toplar haline getirin ve hafifçe bastırarak bu toplara istediğiniz biçimi verin. Patatesin dışının çok unlanmaması için elinizi azar azar unlamaya özen gösterin. Hazırladığınız topları bir tabağa dizin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Çekirdeksiz siyah zeytinleri mutfak robotuna koyun.

Fesleğenleri de ilave edin. Parmesan peynirini ve sızma zeytinyağını da ekleyip hepsini püre haline getirin. Harcı bir kasenin içine koyun.

İki adet çukurca kasenin birine panko ekmek kırıntısını, diğerine de 2 adet yumurtayı koyun. Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırpın.

Tavayı ocağa koyun ve içine 1 parmak kadar zeytinyağı döküp ısıtın.

Dolaptaki patates toplarını alıp ilk önce yumurtaya ardından da ekmek kırıntısına bulayın. Kızgın yağda her tarafı altın sarısı oluncaya kadar çevirerek kızartın.

Fazla yağını bırakması için havlu peçete serili bir tabağa pişen patatesleri dizin.

Hazırladığınız zeytin ezmesini servis tabağınıza koyun. Yanına patates toplarını yerleştirin. Üzerine taze fesleğen yaprakları serpiştirin. 1 adet domatesi de dilimleyerek yanlarına koyun. Servis edin. 

Malzemeler

Patates topları için:

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 12 dilim füme et
  • 3 adet büyük patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 avuç rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 ölçü un

Zeytin ezmesi için:

  • 80 gram çekirdeksiz siyah zeytin
  • 2 tutam rendelenmiş parmesan peyniri
  • 4 yaprak taze fesleğen
  • 1 ölçü zeytinyağı

Kızartmak için:

  • 1 kase panko ekmek kırıntısı
  • 2 adet yumurta
  • 1 ölçü zeytinyağı

Servis için:

  • 1 adet domates
  • 1 miktar taze fesleğen yaprağı

Benzer Tarifler