Zeytin Kurma

Zeytin Kurma
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 11 Ağustos saat 18:25 | Çarşamba 12 Ağustos saat 09:40

Tarif

En ham zeytinleri bu yöntemle kurabilirsiniz.

Zeytinleri su dolu bir kaba alın.

10-15 gün boyunca her gün suyunu değiştirerek acısını azaltılmaya çalışın.

 

Çizik zeytin

 

Alacalı olan zeytinleri bu yöntemle kurabilirsiniz.

Zeytinleri su dolu bir kaba alın.

4-5 gün boyunca suyunu değiştirerek acısını azaltabilirsiniz.

 

Salamura yapımı

Sıcak su yardımıyla tuzu çözdürün.

 

İki ayrı solüsyon hazırlayın.

Birinde sadece su ve tuz, diğerinde ise tuz ve pancar suyu kullanın.

 

Hergün suyunu değiştirerek acısını aldığınız zeytinleri kavanozlara doldurun.

Ham zeytinleri kırma yöntemi ile, alacalı zeytinleri ise çizme yöntemi ile koyun.

Hazırlanan salamuru kavanozlara dökün.

Kavanozun kapağını sıcak kapak ile kapatarak, zeytinlerin olması bekleyin.

 

 

Malzemeler

1 litre su

40 gram kaya tuzu 

Benzer Tarifler