Tarif
En ham zeytinleri bu yöntemle kurabilirsiniz.
Zeytinleri su dolu bir kaba alın.
10-15 gün boyunca her gün suyunu değiştirerek acısını azaltılmaya çalışın.
Çizik zeytin
Alacalı olan zeytinleri bu yöntemle kurabilirsiniz.
Zeytinleri su dolu bir kaba alın.
4-5 gün boyunca suyunu değiştirerek acısını azaltabilirsiniz.
Salamura yapımı
Sıcak su yardımıyla tuzu çözdürün.
İki ayrı solüsyon hazırlayın.
Birinde sadece su ve tuz, diğerinde ise tuz ve pancar suyu kullanın.
Hergün suyunu değiştirerek acısını aldığınız zeytinleri kavanozlara doldurun.
Ham zeytinleri kırma yöntemi ile, alacalı zeytinleri ise çizme yöntemi ile koyun.
Hazırlanan salamuru kavanozlara dökün.
Kavanozun kapağını sıcak kapak ile kapatarak, zeytinlerin olması bekleyin.
Malzemeler
1 litre su
40 gram kaya tuzu