Tarif

Büyük yeşil kırma zeytinleri çekirdeklerinden ayırın, gelişigüzel iri parçalara bölün ve bir kaba koyun. Üzerine sıcak su ekleyip ekşilikleri gidene kadar bekletin. Zeytinler eksikliklerini suya bırakınca sudan çıkartıp iyice durulayın. Zeytinleri bir havlu veya kağıt peçete üzerine serip kurulayın. Bir tavaya kızartma yağı koyun. Yağ kızınca zeytinleri atın ve düşük ısıda kızartın. Kızarttığınız zeytinleri fazla yağını atması için havlu peçetede bekletin. Son aşamada pudra şekeri ile harmanlayın servis edin.

Malzemeler

  • 250 gram büyük yeşil kırma zeytin
  • 1 ölçü sıcak su
  • 1 ölçü kızartma yağı
  • 1 ölçü pudra şekeri

Benzer Tarifler