Tarif

Levrek filetolarının derilerini alın ve bir streç film üzerine yerleştirin ve içerisine taze fesleğen yapraklarını koyup rulo olarak sarın. Bir tencerede süt, soğan, sarımsak ve defne yaprağını kaynatın. Sarılı levreği kaynayan süte yatırın ve ocakta pişirin. Siyah zeytin sosu için siyah zeytinleri ve kırmızı biberleri bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Bu karışımı zeytinyağı ile karıştırarak bir püre haline getirin. Balığı sütten alın ve servis tabağına ekleyin. Üzerine maydanoz ve zeytin püresini koyarak servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yarım demet fesleğen
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çeyrek demet maydanoz
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı çekirdeksiz zeytin
  • 3 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çekilmemiş karabiber tanesi

Benzer Tarifler