Tarif

Ilık sütü bir kabın içine boşaltın. Üzerine 1,5 tatlı kaşığı mayayı ve 1,5 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Mayanın aktive olması için 5-10 dakika kenarda bekletin. Aktive olunca kabarıp köpürecektir.

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.

Unu bir kaseye koyun ve üzerine süt, şeker, maya karışımını ilave edin. Üzerine tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Karışımı yoğurup ekmek kırıntısı kıvamına getirin. Karışım kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğurmayı sürdürün. Hamur istenilen kıvama gelince üzerine bir bez kapatıp 30-35 dakika dinlendirin.

Soğanların kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Sarımsakların da kabuklarını soyun. Birlikte mutfak robotuna koyup iri taneli kalması kaydıyla püremsi oluncaya kadar çekin. Çekirdeklerini çıkarttığınız zeytinleri kesme tahtasının üzerine koyun. Bıçak yardımıyla çok ufaltmadan kıyın. Maydanozu ince ince kıyın ve zeytinlerle karıştırın. İçine kıymayı ve soğan-sarımsak karışımını da ekleyin. Güzelce karıştırın. Domates ve biber salçasını ve nar ekşisini de ekleyin.

Ceviz içini ince ince doğrayın ve iç harca ekleyin. Tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğurun. Karıştıktan sonra harcı bir tabağa alın. Dinlenmiş ve kabarmış olan hamurunuzu unladığınız düz bir zemine çıkartın. Gazını çıkartmak için parmaklarınızla bastırarak açın ve yoğurun. Küçük parçalar halinde kesin.
Parçaları unlanmış yüzeyde merdane yardımıyla yavaşça açın. Muntazam yuvarlaklar elde etmek isterseniz bir kaseden yardım alabilirsiniz. Aynı işlemi tüm hamur parçaları için uygulayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve açtığınız hamurları üzerine dizin. Hazırladığınız iç harcı hamurların üzerine paylaştırın ve yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında lahmacunları 5-6 dakika pişirin. Servis edin.

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 yarım çay bardağı süt
  • 1.5 tatlı kaşığı maya
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 ölçü su

İç harcı için:

  • 30 adet kalamata zeytini
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 avuç ceviz içi

Benzer Tarifler