Tarif

Zeytinleri fazla tuzunu atması için akan suyun altında durulayın. Taze soğanın en uç kısımlarını kesin ve geri kalanını ince ince doğrayın. Maydanozu ince ince doğrayın. Taze soğanla karıştırın. Ceviz içini de ince ince doğrayın. Taze soğana ekleyin. Durulanmış zeytinin çekirdeklerini çıkartın. Ve taze soğanlara karıştırın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ince doğrayıp karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın. Üzerine biraz nar ekşisi ilave edin. Zeytin tuzlu olduğu için tuzu damak zevkinize göre gerek görürseniz ilave edin. Servis edene kadar dolapta dinlendirin.

Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirin.

Malzemeler

  • 250 gram küçük yeşil kırma zeytin
  • 5 adet taze soğan
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 avuç ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ölçü nar ekşisi
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler