Tarif

Fasulyelerin kılçık kısımlarını ayıklayın ve fasulyeleri birkaç parçaya bölün. Tencereye az bir miktar zeytinyağı koyun. Soğanın kabuklarını soyup dörde bölün. 1 baş sarımsağı ikiye bölün. Yağ ısınınca soğanı ve sarımsağı tavaya koyun. Sarımsakların iç kısmı tencerenin dibine gelecek şekilde koyun ve biraz karıştırın. Sivri biberleri tencereye bütün halde koyun. Domateslerin kabuklarını soymadan altı parçaya bölün ve tencereye ekleyip karıştırın. Yanmamaları için altını kısın. Fasulyeleri ilave edin, renkleri ıslak yeşil oluncaya kadar karıştırın. Şekerini ekleyin. Tuz ilave edin ve karıştırın. Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Suyunu da ekleyip altını kısın. Kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika pişirin.

Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra ister sıcak ister ılık servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram ayşekadın fasulye
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet büyük domates
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı

Benzer Tarifler