Tarif

Havuçların kabuklarını soyun ve diklemesine ortadan ikiye bölüp çapraz şekilde doğrayın.

Pırasaları da ayıklayın ve çapraz şekilde doğrayın.

Soğanın kabuklarını soyun ve dörde bölün.

Tencereyi ocağa koyun, içine zeytinyağını ekleyin ve ısınmaya bırakın.

Isınınca içine soğanları, havuçları ve pırasaları yerleştirin. Sebzeler yağa iyice bulanana kadar karıştırın.  Tencerenin kapağını kapatıp sebzeleri yumuşamaya bırakın.

Limonun suyunu sıkın.

Pırasa ve soğanların dağılmaması için tencereyi ara ara sallayarak sebzelerin karışmasını sağlayın.

Sebzeler hafif yumuşayınca üzerlerine şeker ve tuzu serpip tekrar tencereyi sallayarak karıştırın. Üzerlerine suyu ilave edin ve kapağı kapalı şekilde kısık ateşte demlenerek pişmeye bırakın. Biraz demlenince üzerine limon suyunu da ekleyip pişirmeyi sürdürün.

Sebzelerin pişmesine yakın önceden ıslatılmış pirinci de ilave edin ve kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika daha, pirinçler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bir kaseye maydanoz yapraklarını koyun, üzerine çeyrek limonun suyunu sıkıp zeytinyağı gezdirin; tuz ve çörekotu serpiştirin.

Maydanozu servis tabağına alın. Yanına pişen zeytinyağlı pırasayı koyup servis edin. 

Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 4 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı baldo pirinç

Üzeri için:

  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 adet kadar limonun suyu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam çörek otu

Benzer Tarifler