İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Oylama 5/5
Daha önceden salamura edilmiş yaprakları bir tabağa koyun. Üzerine kaynattığınız 2 su bardağı suyu ilave edin. Yaklaşık 5 dakika bu şekilde bekletin. Bu sayede yaprak fazla tuzunu salacaktır. Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. En sonda kalan arka kısmını atmayın.

Tavaya zeytinyağını koyun. Hafif ısınınca içine soğanları ekleyin. karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. İçine çam fısığını, kuş üzümünü, kuru naneyi, tarçın, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Birkaç kez suda durulanarak nişastası akıtılmış pirinci de tavaya ilave edip karıştırın. Doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. 1/2 su bardağı suyu da pirinçlere ilave ettikten sonra karıştırıp demlendirin. Pirinçli harcı bir kaba alın ve demlenmeye bırakın. Sıcak suda beklettiğiniz yaprakları soğuk suyun altında açarak durulayın ve bir tabağa alın. Az bir kısmını durulamadan bırakın.

Durulanmayan yaprakları tencerenin dibine açarak dizin. Bu yaprak tuzlu tadını dolmalara verecektir. Durulanan yaprakları tek tek açtıktan sonra ortalarına iç harçtan koyarak sarın ve tencereye dizin. Artan yaprakları sarmaların üzerine kapatın. Limonu ince ince dilimleyip yaprakların üzerine dizin. Üzerine 1/2 çay bardağı zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı suyu koyun. Soğanlardan arta kalan parçaları da limonların üzerine dizdikten sonra porselen çukurca bir tabağı ters çevirerek dolmaların üzerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 30-40 dk pişmeye bırakın.

Piştikten sonra ister bekletmeden sıcak, ister biraz demlenip ılındıktan sonra soğuk servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar