Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 30 Mart saat 11:25 | Salı 31 Mart saat 01:55

Tarif

Hazırlık:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Yumurta aklarıyla şekeri sertleşene dek çırpın. Badem unuyla pudra şekerini karıştırın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye bölüp özünü çıkarın, una ekleyin.

Badem-şeker karışımını yumurta aklarına ekleyin. Un-vanilya karışımını da eleyerek içine katın. Tüm malzemeleri dikkatlice karıştırıp düz uçlu bir krema torbasına doldurun. Kedidili bisküvisi olacak karışımı bir tepsiye sıkıp üstünü bademle kaplayın.

Kedidili bisküvileri 15 dakika fırında pişirip soğumaya bırakın.

Zucotto:

Fındıkları fırında kavurup soğumaya bırakın. Soğuyunca iri iri doğrayın. Çikolatayı ince ince doğrayıp 100 gram çikolatayı eritin. Pudra şekeriyle kremayı sertleşene dek çırpın, ardından fındık, doğranmış çikolata ve portakal şekerlemelerini kremaya ekleyin.

Bir kasenin içini streç filmle kaplayın. Ayrı bir kasede espressoyla likörü karıştırın. Kedidili bisküvileri, sıvıyı emene kadar espressolu karışıma batırın, ardından bir kasenin kenarlarına ve dibine dizin. Karışımın yarısını kaseye doldurun. Erimiş çikolatayı, kalan karışımla karıştırıp kaşıkla kaseye doldurun. Streç filmi kapatıp iyice bastırın. Zucotto’yu en az iki saat fırında bekletin. Zucotto’yu streç film kalıbından çıkarıp üstüne toz kakao serpiştirin.

 

Malzemeler

Kedidili için:

  • 200 gram yumurta beyazı
  • 225 gram şeker
  • 175 gram badem unu
  • 75 gram pudra şekeri
  • 40 gram un
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 3 yemek kaşığı dilimlenmiş badem

Zucotto için:

  • 50 gram badem
  • 50 gram fındık
  • 150 gram bitter çikolata
  • 600 mililitre krema
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 mililitre espresso
  • 100 mililitre kahve likörü
  • 25 gram portakal şekerlemesi
  • 100 gram toz kakao

Benzer Tarifler